perjantai 28. kesäkuuta 2019

Kaneli ♥ Effe Balance

Yhteistyö Effe Balancen kanssa

Kaneli valittiin toukokuussa Effe Balancen brändilähettilääksi, eikä valinnasta mennyt aikaakaan, kun posti toi Kanelille testiin ison pullollisen kultaisena hehkuvaa Effe Balancen Effektri Equi omega-3 -öljyä. Kyseinen öljy vaikuttaa monipuolisesti ponin terveyteen ja hyvinvointiin, joten aloitimme tuotteen testaamisen suurella innolla.

Osana säännöllistä ja monipuolista ruokintaa Effetri Equi -öljy lisää joustavuutta ponin niveliin, jänteisiin ja lihaksiin sekä nopeuttaa palautumista fyysisen rasituksen jälkeen. Tämän lisäksi Effektri Equi -öljy tukee ponin luonnollista vastustuskykyä sekä edistää karvan, kavioiden ja ihon hyvinvointia. Tuotteen vaikutusten pitäisi alkaa näkyä kahden käyttöviikon kohdalla, joten odotukset öljylle olivat korkealla (pääset lukemaan edellisen postauksen tästä). Tässä postauksessa kerromme, millaisia vaikutuksia olemme havainneet Kanelissa tuotteen käytön aloituksen jälkeen.


Kaneli on käyttänyt Effetri Equi omega3 -öljyä nyt noin kuukauden ajan. Heti aluksi mainitsemme, että 1000ml pullo yllätti riittoisuudellaan ja pullosta on vieläkin yli puolet jäljellä! Effe Balancen verkkosivuilta löytyy kätevä annoslaskuri, joka laskee sopivan päiväkohtaisen annoksen öljyä ponin painon mukaan. Esimerkiksi Kaneli saa 300 kiloa painavana ponina päivittäin 15ml öljyä. Öljy on helppo annostella kätevän annostelusäiliön ansiosta, pullo on todella helppokäyttöinen ja mikä parasta - öljyä ei mene pisaraakaan hukkaan!

Kun olimme tutustuneet pulloon ja laskeneet Kanelille sopivan päiväannoksen, oli edessä jännittävin osuus: makutesti. Kaneli osaa olla varsinainen ronkeli ja monet herkut jäävät ponilta maistamatta, kun Kaneli sinnikkäästi pitää kiinni tutuista makumieltymyksistään. Kun ensimmäisen kerran lorautimme Kanelille Effeä väkirehujen sekaan, ehdimme jännittää ehkä sekunnin, mitä tapahtuu, kun Kaneli jo alkoi hotkia iltapalaansa. Tuote siis läpäisi Kanelin tiukan makutestin kiistatta, mikä ei todellakaan ole itsestäänselvyys.


Ratsukoulutuksen aloituksen myötä Kanelin fyysinen rasitus on lisääntynyt, joten on todella tärkeää, että Kaneli palautuu harjoitusten jälkeen hyvin. Effekti Equi -öljy tukee palautumista omalta osaltaan yhdessä riittävän levon ja maltillisen treenin kanssa. On kiva tulla tallille ja lähteä ratsastamaan, kun vastassa on iloinen ja hyvinvoiva poni, joka lähtee mielellään töihin ja liikkuu pontevasti. Öljy lisää myös ponin lihasten, nivelten ja jänteiden liikkuvuutta, mikä helpottaa ponin työskentelyä ja kehittymistä sekä pitää paikat vetreinä tasapainoisen liikunnan ja ruokinnan tukena.

Vaikka Kaneli on aina ollut kiiltäväkarvainen ja vahvakavioinen poni, huomaa Effetri Equi -öljyn aloituksen jälkeen karvapeitteessä ja jouhissa isoja muutoksia. Keväällä Kanelin harja oli huonossa kunnossa ja epätasainen ponin harrastettua omatoimista parturointia tarhakaverinsa kanssa. Öljyn aloituksen jälkeen harja kasvoi reilusti pituutta ja paksuutta - jopa niin paljon, että päädyimme leikkaamaan Kanelin runsaan jouhipehkon tilalle siistin ratsutukan. Myös karva on saanut lisäkiiltoa ja ponin iho voi hyvin, eikä kavioissakaan ole yhtä ainutta lohkeamaa. Öljyn vaikutukset näkyvät siis myös ulospäin, mikä on oikein tervetullutta plussaa.


Effekti Equi -öljy pääsi näyttämään meille myös kuntoutumista edistävää ominaisuuttansa, kun Kaneli oli ruunauksen jälkeen pari viikkoa sairaslomalla parantelemassa leikkaushaavojaan. Öljy tuki osaltaan ponin kuntoutumista leikkauksesta sekä ylläpitäen luonnollista vastustuskykyä, joten ohjeen mukaan Kaneli sai tupla-annoksen öljyä toipilasaikanaan. Ähkyriskin vuoksi Kanelin väkirehuannos täytyi muutenkin jättää tauolle sairasloman ajaksi, joten Effekti Equi -öljy oli meille oikea pelastus! Kaneli nimittäin muuttuu todella kiukkuiseksi jos ei saa aamu- ja iltapalaansa tuttuun aikaan, mutta ihmeeksemme sitä ei ole haitannut, vaikka ruoka-aikaan kippoon lorahti ainoastaan 15ml maistuvaa öljyä. 

Öljy osoittautui odotustemme mukaiseksi erinomaiseksi tuotteeksi ratsu-uransa alussa olevalle nelivuotiaalle, jonka koko keho joutuu tottumaan uudenlaiseen treeniin. Meille on erittäin tärkeää, että Kanelin nivelet, jänteet ja lihakset voivat hyvin ja saavat parhaan mahdollisen tuen palautumiseen. Yhdessä oikeanlaisen ruokinnan ja liikunnan kanssa öljy  tukee Kanelin kokonaisvaltaista hyvinvointia, kasvua ja kehitystä, eli on nimensä veroisesti nestemäistä kultaa!

Käytätkö jo jotain öljyä ponisi ruokinnassa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti